Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oto prosty przepis na pikantny sos czosnkowy, który doda smaku Twoim kebabom. Idealny balans kremowości i ostrości, ten sos jest łatwy do przygotowania i świetnie komponuje się z mięsem oraz świeżymi warzywami.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Rozgnieć czosnek na pastę, używając praski lub noża i deski do krojenia.
W małej misce wymieszaj pastę z czosnku z jogurtem greckim i domowym majonezem do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj posiekaną natkę pietruszki do mieszanki, by dodać świeżości.
Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aby składniki się połączyły i sos miał jednolitą konsystencję. Połącz ze sobą smaki i przypraw do smaku, jeśli to konieczne.
Przechowuj w lodówce, aby smaki mogły się przegryźć, co najmniej przez 1 godzinę przed podaniem.