Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe kostki rosołowe sprawdzą się do przygotowywania sosów, a także jako dodatek do zup. Przygotowanie ich nie trwa długo, a umieszczenie w zamrażalniku sprawia, że będziesz mieć zapas na długi czas.
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 94
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 96
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 94
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 96
Składniki
Przygotuj warzywa. Marchewki, pietruszki i seler obierz. Z pora odkrój tylko białą i jasnozieloną część. Czosnek obierz i rozgnieć. Cebulę obierz. Teraz zetrzyj warzywa na tarce albo skorzystaj z blendera z opcją siekania. Wszystkie składniki powinny być w formie drobnych wiórków.
Rozgrzej olej na patelni. Dodaj wszystkie warzywa i dopraw przyprawami, solą i pieprzem. Podsmażaj kilka minut, a następnie dodaj odrobinę wody tak, aby przykryć całość. Gotuj przez około 10-15 minut.
Odstaw całość do wystudzenia, a potem zblenduj warzywa na gładką masę. Wypełnij nią silikonowe formy, a następnie włóż do zamrażalnika.