Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Cebulę siekamy w kostkę i smażymy na łyżce rozgrzanego oleju. Oprószamy solą i dokładamy poszatkowaną kapustę. Smażymy przez ok 10 min co chwilę mieszając. W tym czasie obieramy jabłka i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Do kapusty dodajemy jabłka-chwile przesmażamy razem. Wlewamy ocet, wino, wodę i wsypujemy cynamon. Doprawiamy solą i pieprzem. Przykrywamy i dusimy do miękkości.
Taka kapusta idealnie sprawdziła się w towarzystwie pulpetów z mięsa indyka z wody.
Składniki: 40-50 dag fileta z indyka 1 jajko 1 marchew lub 1/2 papryki czerwonej sól, pieprz Mięso mielimy, dodajemy jajko, sól i pieprz. Dodajemy bądź startą marchewkę bądź pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Zmoczonymi w zimnej wodzie dłońmi formujemy niewielkie pulpeciki które wrzucamy na wrzącą posoloną wodę. Gotujemy ok 10 min.