Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe naleśniki z serem i owocami polane syropem klonowym... Takie naleśniki to istna rozpusta, któż im się oprze? Koniecznie wypróbujcie! :)))
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 60
Składniki
100 ml mleka podgrzewamy i dodajemy do niego pokruszoną czekoladę. Dokładnie mieszamy. Mąkę, jajka, cukier, kakao, mleko i czekoladę łączymy ze sobą, a następnie chwilę ubijamy (mikserem lub trzepaczką). Ciasto odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie smażymy naleśniki.
Żółtka oddzielamy od białek i ubijamy z dodatkiem cukru na puszystą, jasną masę. Rodzynki i skórkę pomarańczową siekamy na drobne kawałki i dodajemy razem z serem i ubitą pianą z białek do żółtek. Na koniec wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy.
Naleśniki nadziewamy serem i obsmażamy z obydwu stron. Podajemy z owocami i syropem klonowym, bitą śmietaną, lub ulubionymi dodatkami.