Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubię cukinię dlatego często ona pojawia się w moich daniach i to pod różną postacią jak grillowana, w postaci placków, bigosu czy jak teraz smażona z czosnkiem .
patelnia , talerz, tarka, sitko,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1057
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Cukinię umyć, obrać ze skóry, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię przełożyć na sito, oprószyć solą i odstawić na 15 - 20 minut. Po tym czasie odcisnąć lekko sok. Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany, pokrojony czosnek i mieszając smażyć krótko około 2 minut. Dodać startą cukinię i smażyć około 3 - 5 minut. Dodać cukier, szczyptę ziół prowansalskich i wymieszać nie zdejmując z ognia. Następnie przełożyć na talerz i podawać na gorąco zaraz po usmażeniu.