Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, zdrowe pieczywo na kanapki.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 405
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16919
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 405
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 733
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16919
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 148
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z cukrem i odłożyć w ciepłe miejsce.
Po chwili wsypać 1 szklankę mąki, wymieszać, przykryć i ponownie odstawić . Do podrośniętego rozczynu dodać 1 ½ szklanki mąki, ziarna, i miód. Wymieszać, dodać rozbełtane widelcem żółtka, posypać solą i cynamonem.
Raz jeszcze wymieszać i dokładnie wyrobić ciasto ręką lub mikserem.
Następnie przełożyć do przygotowanej formy , odstawić do podwojenia objętości. Po czym wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 30 minut.