Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrzan na który przepis zdradziła mi kiedyś teściowa obowiązkowo pojawia się na wielkanocnym stole. Delikatnie słodki, delikatnie chrzanowy. Idealny dodatek do wielkanocnych wędlin i jajek.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 27
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6519
Składniki
Wodę, ocet i cukier mieszamy i gotujemy. Gdy cukier się rozpuści i całość zacznie wrzeć wlewamy jajka wcześniej wybite do miseczki. Zmniejszamy płomień gazu i delikatnie mieszamy co jakiś czas aby jajka się ścinały. Można utworzyć jednolitą gładką konsystencję ja jednak preferuję gdy widać kawałki ściętego białka. Po kilku minutach gdy jajka całkiem się zetną dodajemy chrzan ze słoiczka i mieszamy gotując jeszcze przez chwilę.