Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia kanadyjska
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 23072
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 51
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 46
Szybka i prosta sałatka ze świeżych warzyw i jajek. Idealnie sprawdzi się jak...
Odsłon: 23072
Składniki
Wymieszałem obie mąki, cukier, uprażone orzeszki, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszałem mleko, olej, jajka i maślankę. Dodałem do suchych składników, wymieszałem , aż ciasto było gładkie. Na koniec dodałem kukurydzę i ponownie wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 175 stopni , w nim wstawiłem nasmarowaną formę masłem o wymiarach 30x20x5 cm. Formę napełniłem ciastem, piekłem 40 minut. Chlebek pdany na ciepło, pokrojony na kromki smakuje najlepiej.