Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chińska surówka z białej kapusty to bardzo smaczny, zdrowy i prosty w przygotowaniu dodatek do każdego obiadu, smakuje podobnie do tej z chińskiej restauracji. Przygotowana jest z małej ilości składników co jest jej dodatkowym atutem.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 270
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 81
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 161
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 52
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 270
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 81
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 161
Składniki
Do małego garnka wlewamy ocet oraz olej, wsypujemy cukier oraz sól i wszystko podgrzewamy stale mieszając do rozpuszczenia się cukru i soli.
Surową kapustę szatkujemy. Obraną marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do dużej miski wrzucamy poszatkowaną kapustę i marchew, do warzyw wlewamy gorącą zalewę i całość dokładnie razem łączymy. Tak przygotowaną surówkę wstawiamy do lodówki na godzinę aby wszystkie smaki się przegryzły.