Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 79
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 139
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 79
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 139
Składniki
Buraki średniej wielkości gotujemy do miękkości około 30 minut w wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu wylewamy wodę, zdejmujemy z nich skórkę i miksujemy. W innym garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dosypujemy mąkę cały czas mieszając. Do zasmażki dolewamy szklankę zimnego mleka, solimy i mieszamy. Takim sosem zalewamy buraczki oraz słodzimy do smaku, jeszcze raz lekko zagotowujemy. Smacznego!