Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bogactwo walorów zdrowotnych ukryte w małej, zielonej główce. Niestety niezbyt często gości na naszych stołach, a szkoda. Może ta odsłona brukselki przywróci ją do łask :)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 964
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 134
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 964
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 134
Składniki
Brukselkę myjemy, obrywamy ewentualne przywiędłe lub zbyt grube listki, kroimy każdą główkę na pół. Wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy około 6 minut. Brukselka nie może być rozgotowana i zbyt miękka.
Na suchej patelni prażymy sezam.
Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, wrzucamy odsączoną brukselkę i smażymy 2-3 minuty, dodajemy sezam i smażymy jeszcze chwilę. Smacznego!