Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do niedawna słodkości z grilla ograniczały się u mnie tylko do bananów. Nadchodzi jednak sezon na tanie arbuzy, więc podzielę się z Wami moim odkryciem - grillowane kawałki arbuza zyskują nowy, ciekawy smak i doskonale umilają wieczory czy popołudnia przy ruszcie jako finał posiłku!
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 982
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Grill podgrzewamy, smarujemy olejem/oliwą.
Arbuza kroimy na plastry grubości ok. 1 cm.
Pędzelkiem smarujemy go oliwą/olejem z obu stron i oprószamy przyprawami.
Grillujemy po 3-4 minuty z każdej strony.
Podajemy solo albo - to uwielbiam! - w naleśniku z dodatkiem dżemu lub z ulubionym kremem.