Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Zakwas: mąkę wsyp do słoja, dodaj czosnek, zalej ciepłą wodą. Wymieszaj, nakryj gazą. Odstaw zakwas na 5 dni.
Żurek: warzywa oraz kości zalej 2 litrami wody, dodaj przyprawy i gotuj, aż mięso będzie odchodzić od kości.
Wywar przecedź. Włóż pokrojone ziemniaki, gotuj, aż będą miękkie. Wlej zakwas, dodaj podsmażoną kiełbasę, czosnek oraz cebulę. Zagotuj. Przypraw solą, pieprzem, majerankiem.
Porcje 6. 35 min. Cena 1,58 zł. Kalorie 465 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa</strong>Źródło: Bella Relaks