Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żurek na zakwasie"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 184
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 142
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 184
Składniki
Tuszkę królika umyj.
Warzywa obierz, zalej 2 litrami wody, dodaj mięso, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj 45 minut.
Po upływie tego czasu wywar przecedź, dorzuć pokrojoną cienką wędzoną kiełbasę oraz boczek i gotuj 10 minut. Po tym czasie dolej zakwas żytni, wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na koniec połącz żurek ze śmietaną z chrzanem, maje rankiem oraz solą i pieprzem.
50 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 200
<strong>Agata Skiba z Łabędziowa</strong>Źródło: Super TV