Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żurawina w gruszce"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 205
Składniki
Żurawinę umyj, osącz. Połowę zmiksuj, przełóż do garnka, dodaj cukier. Gotuj 5 minut. Dodaj resztę żurawiny. Gotuj 40 minut.
Dodaj rodzynki, orzechy, miód i przyprawy. Duś 20 minut, mieszając. Włóż do wydrążonych gruszek. Piecz 20 minut.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień