Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupka ryżowa z żółtkiem po 6. miesiącu"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2042
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7235
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 175
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2042
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7235
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 175
Składniki
Jarzyny starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój na drobne kawałki.
Warzywa włóż do wrzątku, a następnie gotuj do miękkości.
Jajko umyj w gorącej wodzie, sparz i ugotuj na twardo. Delikatnie oddziel białko od żółtka.
Do ugotowanych warzyw dodaj pół przetartego na miazgę żółtka.
Kaszkę rozrób w około 50 ml przegotowanej wody.
Połącz wszystkie i dokładnie zmiksuj.
Dodaj masło lub oliwę i ponownie zagotuj zupkę.
<strong>Przepisy: Małgorzata Strucińska, dietetyk</strong>Źródło: Mam dziecko