Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z rzeżuchą"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz w zimnej wodzie i pokrój w kostkę. Włóż je do garnka, zalej bulionem drobiowym, po czym ugotuj do miękkości.
Rzeżuchę dokładnie umyj i dorzuć do zupy. Po 5 minutach zdejmij z ognia i zmiksuj całość na gładki krem.
Śmietanę wymieszaj z kilkoma łyżkami gorącej zupy. Dolej ją do garnka, dosyp odrobinę soli oraz pieprzu i podgrzej.
Rozlej gotowy krem na talerze. Każdą porcję udekoruj ugotowanym na twardo i poszatkowanym jajkiem oraz pokrojoną w paski chudą wędliną, najlepsza będzie szynka z indyka.
40 min
Stopień trudności: trudne
Kalorie: 200
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV