Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z kiełbasą, boczkiem i nutą chrzanu"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 171
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 53
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Kiełbasę i boczek pokrój w kostkę. Warzywa obierz, pokrój w kostkę. Olej rozgrzej w garnku, boczek, kiełbasę i cebulę podsmaż. Zalej 1,5 l wody. Dodaj włoszczyznę, ziemniaki, liść laurowy, ziele angielskie, chrzan, sól, pieprz. Gotuj 45 minut.
Dodaj obrane, starte na tarce jabłko i sok z cytryny. Gotuj 5 minut. Przypraw jeszcze chrzanem i majerankiem, zagotuj. Udekoruj natką.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień