Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Umyj udka z kurczaka. Zalej je 1,5 l zimnej wody. Dodaj obraną i umytą włoszczyznę. Gotuj przez minimum 40 minut na małym ogniu.
Obierz ogórki i zetrzyj je na tarce z dużymi oczkami. Duś 10 minut na maśle, podlewając w razie potrzeby 1-2 łyżkami soku z ogórków.
Przecedź wywar, włóż do niego pokrojone w kostkę ziemniaki i liście laurowe. Gotuj 15 minut na małym ogniu. Dodaj uduszone ogórki i wlej resztę soku z ogórków. Gotuj jeszcze ok. 10 minut.
Zupę dopraw śmietaną wymieszaną z mąką, zagotuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i cukrem, obficie posyp zieleniną.Źródło: Olivia