Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
córcie prosiły bym podała ten banalnie prosty przepis na deser, jest w nim to co dzieci lubią, czyli sama słodycz:)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Mleko gotujemy z jedną łyżką cukru. Białka ubić na sztywno z jedną łyżką cukru i połową cukru waniliowego. Na gotujące mleko kładziemy łyżką " kluseczki z piany", po minucie wyjmujemy łyżką na talerze.
Do pozostałego mleka po ugotowaniu pianek, wlewamy cienkim strumieniem ,ubite żółtka z jedną łyżką cukru i resztą cukru waniliowego(ja dodałam do nich 2 łyżki mleka, by były trochę rzadsze i by nie powstały kluski z żółtek). Dokładnie mieszamy by powstał ładny krem, rozlewamy na talerze, na których są pianki, i smacznego.