Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cytrynowa po 2. roku"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 45
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7204
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 45
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7204
Składniki
Pietruszkę i seler dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój je w kostkę, włóż do garnka i zalej 250 ml wrzątku.
Mięso opłucz, dodaj do warzyw i gotuj wszystko do miękkości. Odcedź warzywa i mięso, ale nie wylewaj wywaru, tylko dodaj do niego wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.
Mięso z indyka pokrój na bardzo małe kawałki i wraz z warzywami dodaj do wywaru.
Zupkę zabiel śmietaną i gotuj przez chwilę. Dodaj do niej ryż i posiekany koperek.Źródło: Mam dziecko