Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa chrzanowa z kiełbasą"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 74
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 348
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 149
Składniki
Zagotuj 2,5 litra wody. Wrzuć listek laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w plasterki kiełbasę. Po kilku minutach gotowania, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, chrzan, majeranek i znów gotuj chwilę.
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek. Pokrój na ćwiartki.
Do zupy wlej sok z cytryny, śmietanę. Podgrzej, przypraw solą oraz pieprzem. Do talerzy włóż pokrojone jajka, zalej zupą. Każdą porcję udekoruj kiełkami rzeżuchy. Podaj z pieczywem albo z ziemniakami polanymi smażoną na tłuszczu cebulką.
Porcje 6. 40 min. Cena 1,85 zł. Kalorie 359 kcal.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa</strong>Źródło: Bella Relaks