Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z galaretką i oranżadą lub winem musującym.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1184
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Jedną galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy do lekkiego stężenia. Serki wykładamy do naczynia i cienkim strumyczkiem wlewamy galaretkę, cały czas miksując. Wykładamy na dno pucharków i wstawiamy do lodówki do stężenia.
Żelatynę rozpuszczamy w czterech łyżkach gorącej wody. Oranżadę lub wino musujące podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania i łączymy z rozpuszczoną żelatyną. Studzimy i rozlewamy na warstwę serową.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Wylewamy na warstwę przezroczystą i wstawiamy do lodówki do stężenia.