Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zimowe muffiny"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 897
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 897
Składniki
Do mąki dodaj migdały i proszek do pieczenia, wymieszaj. Do masła dodaj cukier, zmiksuj. Następnie dodawaj po jednym jajku oraz mleko. Na koniec wsyp suche i zmiksuj, by wszystko się połączyło. Foremki na muffiny wyłóż papilotkami i wypełnij ciastem do 3 wysokości. Piecz 15-20 min w temp. 180°C.
Do 100 ml mleka dodaj proszek budyniowy, wymieszaj. Pozostałe mle ko zagotuj z cukrem. Gdy zacznie wrzeć, wlej rozpuszczony proszek, mieszając gotuj aż zgęstnieje. Śmietankę kremówkę ubij na sztywno, pod koniec dosypując cukier puder. Zmniejsz obroty miksera, stopniowo dodawaj mascarpone a potem odrobinę barwnika spożywczego, zmiksuj.
Muffiny nadziej wystudzonym budyniem. Krem przełóż do rękawa cukierniczego i udekoruj nim muffinki. Posyp kuleczkami.Źródło: Świat i Ludzie