Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zimowa sałatka z granatem"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Orzechy włoskie grubo posiekać. Wrzucić je na mocno rozgrzaną patelnię i zrumienić (bez tłuszczu). Mieszać, aby się nie przypaliły. Sałatę masłową oraz kolby cykorii oczyścić, opłukać, osuszyć, listki porwać na kawałeczki. Granat przekroić, widelcem wybrać pestki. Jabłka rozkroić, wyciąć gniazda nasienne, miąższ pokroić na cienkie cząstki.
Jogurt naturalny utrzeć wraz z mlekiem, olejem oraz octem winnym. Powstały sos przyprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Sałatę, cykorię, zrumienione orzechy, granat i jabłka wymieszać w salaterce. Tuż przed podaniem polać sosem jogurtowym.
Czas przygotowania: około 20 minut.Źródło: Życie na gorąco