Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z pieczarkami"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3215
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 323
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj. Przetnij wzdłuż, wydrąż. Środki pokrój. Łupinki posyp solą. Posmaruj 3 łyżkami oleju. Piecz 45 minut w temp. 190°C. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz i drobno pokrój.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj środki ziemniaków, mięso, paprykę i pieczarki. Duś ok. 15 minut.
Farsz przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Nałóż do wydrążonych łupinek. Posyp parmezanem. Piecz jeszcze 20 minut. Udekoruj, np. natką.