Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki w mundurkach"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 124
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 65
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, ugotuj do miękkości (ok. 20 minut). Odlej, ostudź. Papryki opłucz, oczyść z nasion, miąższ posiekaj. Przeciśnij przez praskę 1-2 ząbki czosnku.
Do miseczki przełóż twarożek. Ser pleśniowy rozdrobnij. Połącz starannie z twarożkiem. Dodaj 1-2 łyżki śmietany oraz czosnek, wymieszaj. Kilka gałązek ziół opłucz i posiekaj. Dodaj do farszu. Całość wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Przygotuj 6 kawałków folii aluminiowej, ułóż na nich ugotowane ziemniaki, owiń starannie. Grilluj około 20 minut, co pewien czas obracając. Gotowe ziemniaki odwiń z folii, porozcinaj. Do środka nakładaj serek i kawałki papryki.
czas ok. 50 min; porcja – 160 kcal, cena 1,50 złŹródło: Świat kobiety