Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki nadziewane ryżem, kaszą, mięsem"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 27
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 750
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 163
Składniki
W oddzielnych garnkach ugotuj kaszę oraz ryż (do wody dodaj szczyptę wegety). Odcedź.
Obierz i pokrój cebulę. Zeszklij na oleju. Włóż mielone mięso i smaż chwilę razem. Włóż ryż oraz kaszę i znów chwilę smaż. Farsz przypraw do smaku.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz, zetnij czapeczki, wydrąż. Oprósz przyprawą do ziemniaków. Włóż farsz. Piecz około 10 min w temp. 180°C. Mieszankę warzyw uduś na maśle, przypraw. Posyp koperkiem, podaj z ziemniakami.
Porcje 8. Przygot. 80 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 280 kcal.
<strong>Irena Pancerz z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Takie jest życie