Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane puree z cebulką"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 21
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 206
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 182
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Cebule obierz, pokrój na plas terki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do ziemniaków, dokładnie utłucz (możesz też przecisnąć przez praskę), dodając stopniowo mleko i masło (masa powinna być gładka). Przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie