Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane łódeczki z mięsem, fasolą i kukurydzą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Ziemniaki wyszoruj. Osusz ręcznikiem papierowym i przekrój wzdłuż na połowy. Wymieszaj je z olejem i rozłóż skórką do góry na blaszce z pergaminem. Posyp solą. Piecz 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Cebulę pokrój w kostkę. Mięso wrzuć na rozgrzany olej. Dodaj cebulę i podsmaż. Pomidory (bez skórki) pokrój na kawałki i wrzuć do mięsa. Zalej bulionem z koncentratem. Wsyp fasolkę i kukurydzę. Dopraw, wymieszaj i duś pod przykryciem ok. 20 minut.
Łódeczki z ziemniaków wyjmij z piekarnika, wydrąż ostrożnie, by nie uszkodzić skórki, i posmaruj wewnątrz olejem. Napełnij nadzieniem. Podawaj ozdobione natką.
Bez skórki
Pomidory zalej wrzątkiem i zostaw na 1 minutę. Wyjmij i natnij – skórka sama zejdzie!Źródło: Naj