Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielone krążki z kaszą i marchewką"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1040
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1040
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Składniki
Kaszę opłucz, osącz. W garnku zagotuj osoloną wodę. Wsyp kaszę. Ugotuj ją na sypko. Cukinie potnij w plasterki (4–5 cm). Wydrąż je, pozostawiając trochę miąższu na spodzie. Włóż do osolonego wrzątku. Gotuj 7–10 minut.
Marchewkę obierz, zetrzyj. Dymkę i por oczyść, posiekaj. Rozgrzej masło. Wrzuć rozdrobnione wcześniej warzywa. Duś do miękkości. Kawałki cukinii wyjmij, kaszę odcedź.
Duszone warzywa wymieszaj z kaszą, serem i ziołami. Dopraw solą i pieprzem. Pomidory pokrój w plastry. Farsz nałóż do wydrążonych kawałków cukinii. Przykryj plastrami pomidorów. Udekoruj sałatą i koperkiem.Źródło: Tina