Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zielone galaretki"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 70
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 70
Składniki
Żelatynę namocz w kilku łyżkach wody. Do garnka wlej sok, wsyp cukier, mieszaj i podgrzewaj. Dodaj galaretkę i żelatynę, mieszaj, aż się rozpuszczą. Formę wyłóż folią aluminiową, wlej masę, wystudź, wstaw do lodówki na noc. Całość wraz z folią wyjmij z formy, wycinaj np. szklanką porcje galaretki. Obtaczaj je w cukrze pudrze.
Do garnka wlej mleko, podgrzej, przesiej do niego cukier puder, wymieszaj. Masło posiekaj na małe kawałki, dodaj do mleka, podgrzej. Przesiej do niego kakao, szybko wymieszaj. Polewę przełóż do rożka z papieru do pieczenia, odetnij róg, udekoruj galaretki.
Cukier puder przesiej przez sitko, dodaj wodę, utrzyj łyżką na gładką masę. Przełóż do rożka z papieru, odetnij róg, udekoruj galaretki. Podawaj udekorowane listkami mięty.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień