Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zielone choineczki z bombkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Szpinak podgrzewaj w garnku, aż się rozmrozi. Wygotuj z niego wodę, zmiksuj i ostudź. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, cukier, szpinak, sól i zagnieć ciasto. Chłodź godzinę.
Ciasto rozwałkuj na grubość 7 mm. Wytnij z niego choinki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 15 minut w temp. 180°C. Cukier puder rozetrzyj z wodą. Udekoruj choinki lukrem i drażetkami.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień