Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona sałatka szpinakowa"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Szpinak (najlepiej młode, nieduże liście) oczyścić, bardzo dokładnie umyć, starannie osuszyć, odciąć ogonki. Cebulę pokroić w plasterki, jabłko opłukać i pokroić w ćwiartki, usunąć gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
Pestki słonecznika uprażyć na gorącej, suchej patelni, schłodzić. Wszystkie sałatki połączyć, doprawić, skropić olejem, podawać.
ok. 20 minut
Do sałatki można przygotować lekki sos jogurtowy z dodatkiem musztardy. Podawać z chlebem tostowym.Źródło: Twoje Imperium