Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zebra z krówkami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 92
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 20
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 34
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 92
Składniki
Jajka zmiksuj z cukrem. Wsyp obie mąki, proszek, wlej wodę, olej. Wymieszaj.
Podziel ciasto na dwie części. Do jednej wsyp 3 łyżki mąki, do drugiej – kakao. Do formy wlej cienką warstwę ciemnego ciasta, potem jasnego (do końca). Piecz 60 min w temp. 180C. Krówki zagotuj w 3 łyżkach wody. Polej ciasto, udekoruj.
<strong>Porcje 15 Przygot. 80 min Cena 1,25 zł Kalorie 287 kcal</strong>
<strong>Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Takie jest życie