Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zawijańce cynamonowe"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 566
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85717
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 48
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 566
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85717
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Drożdże posyp cukrem, dodaj śmietanę. Do mąki dodaj masło, posiekaj nożem. Wbij jedno jajko, dodaj żółtka, drożdże, cukier, sól. Zagnieć ciasto, odstaw na pół godziny. Podsyp mąką, rozwałkuj.
Ciasto potnij na długie paski o szerokości około 3 cm. Posmaruj orzechami wymieszanymi z jajkiem i cynamonem. Zwiń w ruloniki. Piecz 25 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień