Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany budyń"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Umyte owoce wydryluj.
Rozłóż je do czterech miseczek do zapiekania o pojemności około 180 ml.
Jajka roztrzep, dosyp cukier puder oraz nasiona z laski wanilii. Dolej 2 łyżki ciepłego mleka.
Resztę zimnego mleka połącz z mąką ziemniaczaną, po czym wlej do masy jajecznej. Wymieszaj.
Zalej czereśnie i wstaw deser do piekarnika rozgrzanego do 160°C. Piecz 40 minut.
Przed podaniem oprósz cukrem pudrem i cynamonem.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 170. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax