Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany bakłażan"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 161
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 208
Składniki
Przepis Karoliny Piątek-Suchan z Rokitnicy</strong>
Bakłażan pokrój w plastry (1 cm). Oprósz solą, odstaw na pół godziny. Osusz je papierowym ręcznikiem i obsmaż na złoty kolor. Zeszklij na oliwie posiekaną cebulę oraz czosnek. Wlej sok pomidorowy i zagotuj. Przypraw. Wlej sos do naczynia żaroodpornego. Ułóż na przemian plastry pomidorów i mozzarelli. Przypraw.
Zapiekaj 20 min w temp. 150°C.Źródło: Takie jest życie