Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z kapusty z jajkiem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 206
Składniki
Paprykę oraz cebulę umyj i drobno posiekaj. Cebulę zeszklij na oleju, dodaj paprykę i smaż do miękkości. Kapustę posiekaj i wymieszaj z koperkiem oraz papryką w proszku. Dopraw solą, pieprzem i duś pod przykryciem, aż zmięknie. Odsącz i pozostaw do wystygnięcia.
Jajka rozbełtaj w misce. Dodaj mleko, startą mozzarellę, sól i pieprz. Następnie dodaj kapustę i dokładnie wymieszaj. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego.
Piecz 40-50 min w 190oC, aż się zarumieni, a woda z dna odparuje.Źródło: Takie jest życie