Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zapiekanka z cukinią"
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 731
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 316
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 196
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 568
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 731
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 316
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 196
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 568
Składniki
Masło rozgrzej w garnku. Wsyp ryż, wymieszaj, wlej dwie szklanki wody, dodaj sól, szafran, kurkumę, gotuj 10 minut, odcedź. Pieczarki obierz, pokrój w cząstki, podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj sól i pieprz. Cukinię pokrój w długie plastry, paprykę w paski.
W naczyniu żaroodpornym ułóż ryż, pieczarki, paprykę, sery, cukinię, całość podlej winem. Piecz 30 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień