Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekanka warzywna"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Z fasolki szparagowej usuń ogonki i twarde nitki. Umyj ją i ugotuj w osolonej wodzie razem z obraną i pokrojoną w paski marchewką.
Pociętego w plastry pora zeszklij na roztopionym maśle klarowanym. Po chwili dodaj pokrojoną w paski paprykę. Podlej warzywa wodą i duś chwilę.
Wymieszaj przygotowane z ugotowaną wcześniej kaszą i przyprawami.
Przełóż danie do naczynia żaroodpornego i wierzch po- syp serem. Wstaw zapiekankę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz kwadrans.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax