Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekanka na sposób pasterski"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Cukinie przekrój wzdłuż, wydrąż środki. Włóż do posolonego wrzątku. Gotuj 10 minut. Wyjmij, osusz. Ziemniaki obierz, opłucz, ugotuj do miękkości w posolonej wodzie. Odcedź, jeszcze ciepłe przeciśnij przez praskę. Czosnek obierz, posiekaj. Pory oczyść, opłucz, pokrój na kawałeczki. Zioła posiekaj. Trochę możesz zostawić do dekoracji.
Piure ziemniaczane utrzyj z masłem i śmietaną. Wymieszaj z czosnkiem oraz porami. Wkrusz bryndzę. Przypraw solą i pieprzem. Wydrążone cukinie napełnij farszem. Ułóż w formie posmarowanej tłuszczem. Piecz ok. 35 minut w temp. 180 st. Ew. udekoruj ziołami.Źródło: Tina