Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekane pigwy z orzechami"
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Klasyczna papryka faszerowana mięsem mielonym. Ale tym razem wykorzystam mięs...
Odsłon: 37
Składniki
Umyte pigwy w całości włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i piecz kwadrans.
Gdy ostygną, zetnij czapeczki i wydrąż środki.
Zgnieć je na gładką masę i wymieszaj z pokruszonymi orzechami, serkiem, cukrem oraz rodzynkami.
Umieść farsz w pigwach, a wierzch delikatnie posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax