Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekane łódeczki z cukinii"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Składniki
Warzywa umyć. Cebulę obrać z łupin, posiekać, podsmażyć na maśle. Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć środek, miąższ posiekać. Z papryk usunąć nasiona, pokroić w kostkę.
Warzywa dodać do bulionu, poddusić, dodać przyprawy i zioła oraz ryż, dusić pod przykryciem ok. 20 minut, podlać winem, dusić kolejne 10 minut, odstawić do wystygnięcia. Oliwki przekroić wzdłuż.
Łódeczki cukinii wypełnić farszem, obsypać połówkami oliwek i parmezanem. Zapiekać ok. 20-30 minut w temp. 180°C. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Do farszu możesz dodać czosnek (to zaostrzy smak), pomidory albo mieloną wieprzowinę. Pamiętaj tylko, aby ją dobrze doprawić.
ok. 55 minut.Źródło: Twoje Imperium