Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekana soczewica"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 67
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 100
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 67
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 100
Składniki
Cebulę przekrój na pół. Soczewicę opłucz, zalej wodą tak, by ją przykryła. Dodaj pół cebuli i listek laurowy, gotuj 20 min.
Salami pokrój. Natkę posiekaj. Resztę cebuli posiekaj, zeszklij na oleju. Soczewicę odcedź, dodaj salami, natkę i cebulę, połącz, przypraw.
Masę ułóż w formie do zapiekania, przykryj plasterkami (cienkimi) boczku. Zapiekaj 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis przysłała Zofia Kubala z Jaworza Górnego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie