Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zapiekana brukselkowa w sosie z trzech serów"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 107
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 344
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 107
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 344
Składniki
ok. 60 minut
Brukselkę oczyścić, opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na połówki, wrzucić do posolonego wrzątku. Gotować około 15 minut. Dobrze osączyć na sitku.
Masło rozgrzać na patelni, zrumienić na nim kopytka. Szynkę pokroić na kawałeczki. Mleko wlać do miseczki, wymieszać z jajkami. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wszystkie trzy sery: oscypek, goudę i parmezan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i wymieszać z masą jajeczną.
Brukselkę włożyć do żaroodpornej formy. Dołożyć kopytka i szynkę, razem wymieszać. Zalać sosem serowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piec przez 35 minut. Gotową zapiekankę posypać posiekanym szczypiorkiem.Źródło: Życie na gorąco