Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarpone, biszkopty nasączone kawą i alkohole kom, to połączenie idealne, nie za słodkie nie za gorzkie. Zapraszam na przepyszne oryginalne włoskie tiramisu. Z tym przepisem poczujecie się jak w prawdziwej włoskiej restauracji.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 212
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2084
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 212
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2084
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Składniki
W pierwszej kolejności zaparzyć kawę, zostawić do wystudzenia. Przelać przez sitko i dodać alkohol. Żółtka ubić z cukrem pudrem na pulchną masę, po chwili ubijania dodawać stopniowo mascarpone nie przestając ubijać. Ubijać do momentu gdy masa będzie jednolita i gładka. W oddzielnej misce ubić same białka na sztywną pianę. Ubitą pianę dodać do utartych żółtek i delikatnie ale bardzo dokładnie wymieszać. 1/3 biszkoptów zamoczyć w kawie (tylko kilka sekund) wyłożyć na talerz (na tym którym chcemy podawać) posmarować połową kremu, następnie układamy kolejną porcję nasączonych biszkoptów i pozostałą część kremu. Na samą górę układamy same nasączone biszkopty. Całość posypujemy ciemnym kakao.
Tiramisu przechowujemy w lodówce, najlepsze jest na drugi dzień.
Smacznego
Bardzo polecam :)
:)