Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i prosty w zrobieniu deser, który osłodzi każde podniebienie.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 324
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 46
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 96
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 324
Składniki
Wiśniowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. W międzyczasie wykładamy folią spożywczą formę. Ostudzoną galaretkę wylewamy do wyłożonej folią formy i wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. Następnie rozpuszczamy galaretkę krystaliczną w 250 ml wrzącej wody. Do miseczki wkładamy 250 ml (1 szklankę) serka z wiaderka. Do serka wlewamy ostudzoną galaretkę i miksujemy na wolnych obrotach do dokładnego wymieszania sera z galaretką. Masę serową wlewamy na stężałą galaretkę wiśniową. Formę wstawiamy ponownie do lodówki żeby stężała masa serowa. Podczas gdy forma jest w lodówce rozpuszczamy galaretkę agrestową w 250 ml wrzącej wodzie, powidła kiwiowe umieszczamy w miseczce i wlewamy do nich ostudzoną galaretkę agrestową, dokładnie całość mieszamy łyżką. Masę kiwiową wlewamy do formy i górę obkładamy warstwą z herbatników. Całość wstawiamy do lodówki na kolka godzin, najlepiej na noc. Po tym czasie możemy delektować się smacznym deserem. Smacznego !!!