Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sklepach pojawiły się już świeże i nawet smaczne truskawki. Trudno się im oprzeć. Dzisiaj wersja z bitą śmietaną. Polecam.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 62
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1676
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 62
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1676
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Truskawki pokroić w grubsze plastry. Przełożyć do miski i delikatnie wymieszać z cukrem by puściły sok. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z łyżeczką cukru pudru, dodać serek i sok z cytryny. Przełożyć do pucharków. Na śmietanę wyłożyć truskawki. Udekorować kleksem śmietany i listkami świeżej melisy.