Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Wiosenna zapiekanka z warzywami"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 41
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 41
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Składniki
Obierz, opłucz ziemniaki i gotuj około 15 -20 minut w posolonej wodzie. W tym czasie obierz marchewki, umyj i pokrój na kawałeczki.
Kalafior oczyść, zanurz we wrzątku, a potem w lodowatej wodzie i podziel na różyczki. Oczyść kapustę, wytnij głąb, a resztę główki pokrój na cząstki. Kalafior gotuj w posolonej wodzie 10-12 minut.
W połowie czasu gotowania dodaj marchewkę. Kapustę gotuj 10 minut w osobnym garnku w posolonym wrzątku.
Ugotowane warzywa odcedź i osącz. Dymki oczyść i pokrój w plasterki. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki pokrój w plasterki.
Jajka wymieszaj z mlekiem, twarożkiem, dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodaj starty ser. Warzywa ułóż w żaroodpornej formie posmarowanej tłuszczem. Polej sosem serowym i piecz 60 min w temperaturze 175 st. C.Źródło: Tele Tydzień